be my follower


Monday, 30 May 2011

30th may!


OMG!!!
on my birhday today
having severe sore throat 
fever 
headache!

Friday, 27 May 2011

Quick Update !

Salam Pagi Jumaat Semua..

Ok look, i not deny that i'm really emotional person. So i luv to hear and sing a sentimental and slow song.

Td sambil aku wat assigmn aku try dengar lagu Yuna- Bulan Ditutup Awan. Lagu ni mcm leh msuk gan jiwa

 aku dan xsume orang suka lagu ni,  itu memg pasti!


 Ok jom layann....


Thursday, 26 May 2011

Stress to start a new life!

Assalamualaikum and Selamat malam jumaat..

Aku yg tgah stress sekarang ni....almaklum la da jd super senior da skrg ni.. ehemmm!
Ok meh aku story k, Hari isnin hari tu aku da stat my new semester iaitu sem 6 which is the last sem for my study...means thun ni aku akan ambk exam beso termasuklah lesen utk jd jururawat.. Ok fine, look and plis be serious yup, hohoho..sekarg aku memg da tergolong dalam kejutan budaya utk study...huhuhhu..kejutan budaya???? OMG!! agak xleh blah bukn my statemen..nmpk sgt sblum ni aku men2 study ha skang ambk kau 12jam aku kt kolej kne study.. dtg 7.30pg kt kolej blik 7ptg..sepanjang mse tu aku kne siapkn asgmen dlm mse sme kne study.. aku tgah stress ni gan asgmen yg bagai kn cendawan tumbuh selpas hujan ni...pelbagai planning yg aku kne wat utk ubah cre aku study..dlm mse sme kne setel kn segala bagai asgmen...

Actly, aku tgh wat asgmen ni jsmbil tgk mantera anjasmoro at tv3..huhuhu...nmpk sgt aku agak main2 bukn??? tp aku promise pas tamat cte ni aku xkn follow da cte2 len yg akn megnti kn cte ni yg pasti yer akn melalaikn dri aku ni k..hihihi.. Lastly, ni jew yg aku dapt tulis memandgkan aku bru terigt yg aku ade blog yg bru nk membeso ni... K, sekian..gud nite!


p/s: moral of the story plis manage ur life to cope wit stress.
mis my arjuna  (enche arai) yg nun jauh di sana..


ni la Enche Arjuna.. ni la Cik gadis!



Saturday, 21 May 2011

THINKING OF YOU BECAUSE OF NUR KASIH THE MOVIE


Assalamualaikum...

Ok fine penat aku da smpai ke titik noktah yer sb arini adalah ari terakhir aku posting and coming posting, 3 mggu akn datng pulak...tp dalam kepenatan aku menempuh ari2 posting (ececeh) aku tetap ade mase utk pergi tgk wayang semalam dengan bdk2 housemate aku...

NUR KASIH THE MOVIE!




Overall, cte ni ok la aku suke especially pemandangan die yg menghijau sedap mata memandang and tiz zaqiyah yg cun bertudung and mia sara yg becok dalm cte 2..huhuhuhu..tp aku xbape suka la ending die sb aku rase mcm buat aku terpikir skit la bila adam mati yg sebenaryer kn tp mbe2 aku ckp adam mati mase die tua ble die tgk lukisan kt bawah pokok 2..lastly bru la aku fham....tp ok pe bru la mencabar kn ble penonton rasa nak berpk skit..

Cte ni byk input yg boleh kite dapt  dan moral value yg sgat intersting bg aku..betul la percintaan yg sampai akhir hayat pon kite tetap akan berpisah jua akhiryer bila da ketentuan ilahi dan cume kite kne bersedia menghadapi yer...dan byk lg pengajaran yer yg kita boleh dapt terutama peranan manusia kepada msykt contoh yer lakonan Remy Ishak dalam mendidik anak2 remaja zaman skang....memg part yg favret bg aku time 2..uhuuukss..

 4**** DAN SETENGAH DRPD 5*****!

Watak utama-romantik couple!
nak jugeee..huhu

Mia yg kepoh..
nk jugee mulut mcm mia..

the sawah padi..
awsome!



untill now,sekian..(",)
p/s: Cte ni wat aku rindu my arjuna! (enche arai)
perpisahan sementara kita berniat demi DIA dengan harapan utk suatu hari nant..

Monday, 16 May 2011

Gift Voucher

Selamat Petang Isnin!

                   Hari ini aku nk cte pasal 2 mggu lepas puye kejadian....kejadian yer berbunyi  "One envelope that i have got few weeks ago make me hapy for a whole day!" uhuks..mcm xleh blah bukan statements itu! Juz want to share that aku dapt one birthday gift voucher from VISS and very lucky i got 50% for 3 shoes but one single receipt..OMG!!! i got it becoz my birthday will be coming end of this month   (30 of may). So as a member of viss product i will get it every year... memg berbaloi kn??

50% Voucher gift by viss

                  Knpe aku rase lucky sb aritu aku bru je mengadu kt seseorang yg aku nk bli kasut and yet my shoes slalu hilang and cepat nk rosak jew tp aku bukanla kaki jaln ok...and then ptg tu aku dapt sekeping kad birthday and 5o% voucher birthday from Vad and Vid Shoes sdn.bhd...bagaikan mengantuk di sorong bntaL plak kn..huhuhu.. 
ahaks, thanks so much viss!


16 may is teachers day!

happy teacher days to all teacher n future teacher in the world!


knpe hari guru di sambut pd 16 may??

This date was chosen because on the same day in 1956, the Federal Legislative Council of the Federation of Malaya endorsed the Razak Report, one of four reports of the Education Committee regarding education in Malaysia. The document, known as the Razak Report after Tun Abdul Razak who was Education Minister at the time, became the basis of education in Malaysia ever since. Although it is not an official school holiday, celebrations are usually held on May 16, or earlier, if it falls on a Saturday or sunday.

guru di ibarat kn lilin yg membakar diri


short poem.

i'm finally going to school this year
and now a big day's almost here
i'll learn to write and count and read

only two more days till school

i got new pants shirt and socks
a brand new red and blue lunch box
i'll paint, sing and dance and play
only one more day fill school

my hair is washed,my sneakers squeaks
i'm so excited i can hardly speak!
new things to do new friends to meet
hoorays,its the first day of school.
~Lesslie Kimmelman~







ok sume entry yg kt atas ni aku copy paste from google ok*credit to google*



Sunday, 15 May 2011

masih belum terlambat

Assalamualaikum wbt..
 Rase yer masih belum terlambat kn utk wish hepy nurses day...Actly, aku da wat da entry pasl nurses day ari2 tp aku leh plak xak save n tetibe entry 2 trus hilang,..so arini aku pon merajinkn diri utk wat entry pasal nurses day ni..nk tau x knpe aku nk gak wat entry pasal nurses day cz im a  future nes ok..huhu..

Actly,aku memg da terlambat sgt ni utk wat entry pasal nurses day sb nurses day di sambut pd 12 may aritu..so far, my college dun hv any celebration yet but my hospital already done the celebration pd 13 may aritu..

Mesti xsume taw kn knpe nurses day di sambut pd 12 may every year????

Florence Nightingale

Knpe nurses day di sambut pd 12 may every year sb wanita di ats ni la taw.....Florence Nightingale!
Dia ni mcm mother of nursing..kira mcm nenek moyang sume2 nurses la..huhuhu..

Florence Ninghtingale ni di lahirkan pd 12 may 1820 sb tu nurses day di sambut pd stiap 12may.. korang dapat x pe actly aku nk ckp...huhuhu.. Means,knpe nurses day di sambut pd 12 may sb sempena anniversary of the birth of Florence Ninghtingale..

Florence Nightingale ni di kenali sbg 'The Lady With The Lamp'  knpe???
sb die suka membuat rondaan pd waktu malm utk melihat keadaan pesakit die dgan membawa lampu di tgan.. bgus bukan??? actly ni jew yg aku igt pasal Florence Ninghtingale yg aku blaja 2 thun lepas iaitu the lady with the lamp..rase yer zaman skrang puyer nes xde pon nk bwak lampu utk pegi tgk patient pd waktu mlm sb yer lampu koridor kn ade..hohoho....

The Lady With The Lamp!
Ouh for information,nurses day theme for this year is Closing The Gap: Incrasing Access and Equity!

studen nes zana with the bp set! huhu

 Nowadays, so much of student nes and the future will be a staff nes..including my self ok.. nursing job not a playful job we all take care for the human and ia melibatkan nyawa manusia ok! 
Lastly...be a gud nes ok!

Tuesday, 10 May 2011

~sekadar pengenalan~

                   Assalamualaikum...
Oo...yeah!! akhir yer kn aku dapat buat blog dengan hasil usaha aku sendri kan..
Sebenaryer da sebulan lebih aku berimpian untuk buat blog ni tp bru arini aku pas buat kn...HUHU..
At last ni jer la yg mampu aku tulis untuk entry yg first ni... 
akan dtg aku akan tulis lagi k..
bye..