be my follower


Sunday, 15 May 2011

masih belum terlambat

Assalamualaikum wbt..
 Rase yer masih belum terlambat kn utk wish hepy nurses day...Actly, aku da wat da entry pasl nurses day ari2 tp aku leh plak xak save n tetibe entry 2 trus hilang,..so arini aku pon merajinkn diri utk wat entry pasal nurses day ni..nk tau x knpe aku nk gak wat entry pasal nurses day cz im a  future nes ok..huhu..

Actly,aku memg da terlambat sgt ni utk wat entry pasal nurses day sb nurses day di sambut pd 12 may aritu..so far, my college dun hv any celebration yet but my hospital already done the celebration pd 13 may aritu..

Mesti xsume taw kn knpe nurses day di sambut pd 12 may every year????

Florence Nightingale

Knpe nurses day di sambut pd 12 may every year sb wanita di ats ni la taw.....Florence Nightingale!
Dia ni mcm mother of nursing..kira mcm nenek moyang sume2 nurses la..huhuhu..

Florence Ninghtingale ni di lahirkan pd 12 may 1820 sb tu nurses day di sambut pd stiap 12may.. korang dapat x pe actly aku nk ckp...huhuhu.. Means,knpe nurses day di sambut pd 12 may sb sempena anniversary of the birth of Florence Ninghtingale..

Florence Nightingale ni di kenali sbg 'The Lady With The Lamp'  knpe???
sb die suka membuat rondaan pd waktu malm utk melihat keadaan pesakit die dgan membawa lampu di tgan.. bgus bukan??? actly ni jew yg aku igt pasal Florence Ninghtingale yg aku blaja 2 thun lepas iaitu the lady with the lamp..rase yer zaman skrang puyer nes xde pon nk bwak lampu utk pegi tgk patient pd waktu mlm sb yer lampu koridor kn ade..hohoho....

The Lady With The Lamp!
Ouh for information,nurses day theme for this year is Closing The Gap: Incrasing Access and Equity!

studen nes zana with the bp set! huhu

 Nowadays, so much of student nes and the future will be a staff nes..including my self ok.. nursing job not a playful job we all take care for the human and ia melibatkan nyawa manusia ok! 
Lastly...be a gud nes ok!

No comments:

Post a Comment