be my follower


Sunday, 31 July 2011

Melaka Trip 1


Assalamualaikum dan halloo....


I'm back!! dah lame xupdate blog kesayanganku ini.. ada beberapa masalah yg perlu di selesaikan di samping kena posting di luar negeri selama seminggu yang lepas.. hiks, ini lah yang aku nak cerita...


Ok mggu yg lepas, aku dan my team seramai 11 orang kena posting di wad psikiatri, Hospital Melaka selama seminggu . Memang byak la experience aku pasal psikiatri (mental problem) tapi xnak lah cerita panjang pasal patient2 di sana biarlah menjadi rahsia bak kata Dato'siti. (xde kena mengena...huhuhu)


Melaka Trip insyaallah akan di bahagikan kepada 3episod kalo aku rajin nk update la nanti okey. Kalau di kira2 ada lebih kurang 800 gambar yg perlu di review ni. Banyakkan??? (hati berkata2) huhuhu.. Entry first, aku nk cerita pasal makanan. Semua taw kan melaka terkenal dengan asam pedas melaka, laksa nyonya melaka dan yg best sekali ikan bakar dia memg superb!


Sebelum blik ke sini, aku and the geng sempat lagi merasa ke semua makanan yg special di Restoran Terapung Ikan Bakar Umbai , Melaka.






sebelum makan dan menunngu makanan...sambil menonton bola (m'sia lawan singapore)

separuh masa pertama sesi pelahap kelihatan keletihan tp posing still ado!

sangat susah utk duduk dengan sopan bila my stomach getting full.

Ikan Pari Bakar wif sambal kicap very nice. Loike it gilosshh! (Portugis languange..huhuhu). Roughtly, very satisfied wif the food and price in Malacca .Yet, coconut shake area Pantai klebang was awesome rasa macam nak lagi sebab sagat murah..(tetibe cite pasal coconut shake) teehee.


Sebelum balik, pak cik van telah mengofer dri utk bawak kami sekawan utk pergi ke Perigi Hang Tuah walaupon jam hampir menuju ke tgah malam. Baik hati sgguh kan pak cik tue..hikss.

pak cik kata kalo berat jodoh boleh la ambik air tu buat basuh muka..tp kami semua ringan jodoh pak cik..hiks!

Next entry, nant pk pe tjuk yer,huhuhu..sekian!



p/s: plan to, continue tido setelah penat berdating wif arjuna uhukkss..and shoping for fasting month.
selamat menyambut ramadhan al mubarak.











Friday, 8 July 2011

ini bukan cerita dongeng, ini realiti!

Assalamualaikum dan selamat petang jumaat...



Aku tengah terkenangkan kisah yang lama..orang kata kisah lama jangan di kenang lagi...tp kisah lama yang ini sangat suit. Ini kisah cik gadis dan mr.arjuna. Oopss, ini blog aku dan dia (gadisarjuna.blogspot) so, suka hati aku la kan nak cerita kisah apa sekali pon...pada yang tak berminat jangan teruskan.

Para reader(s) sekalian yang berminat, aku dan mr. arjuna 'berjinak-jinak' dalam dunia percintaan ni sejak di bangku sekolah lagi tau..kami dari kelas yg berbeza tapi tahun yang sama means kami bedua adalah sebaya yer.. Percintaan kami memang agak men'capab' (cari publisiti) tapi bukan la aku yg mencapab kan yer tp tiba-tiba boleh jd gempak sampai satu sekolah tahu termasuklah para cikgu... ececehhh!

Bila dah satu sekolah tahu mestilah ada pahit dan getir yer. Aku siap kena perli lagi dalam kelas fizik sebab ber'dating' dalam library time rehat...sampai sekarang aku tak tahu siapa yang mengadu kat cikgu aku dating kat dalam library..masa cikgu perli tu aku sikit pon tak ambik hati sebab aku duduk dalam satu meja dan ramai kawan-kawan aku sebab tu aku tak tacing pon...uhuks! (its not a dating right ??). Cabaran yang kedua bila kena asyik ejek jew dengan para junior hingusan belaka. Biasalah zaman kanak-kanak memang begitu yer.


Macam aku cakap la ada pahit ada getir yer, isk! Ada cikgu yang support kami terus bercinta tau siap bagi gmbar aku lagi kt mr.arjuna...(mr.arjuna yg cakap dan siap tunjuk gmbar lagi kat aku). Baru-baru ini, cikgu tu 'on chat' dengan aku dalam facebook dan tanya bila aku dengan mr.arjuna nak makan nasi minyak. Hhaaa...kau tergelak besau la den..jawapan yer lmbat lagi la cikgu...xoxoxo.. Erm dan ada lagi, raya tahun lepas aku ada raya rumah member-member aku dan kebetulan terjumpa cikgu kimia aku dan dia pon bertanya kan soalan yang sama dia cakap awak still dengan si dia lagi ke..then, aku yang tersenyum sambil tersipu hanya mampu mengangguk. Siryes, malu gilerr! yalah macam mana cikgu boleh ingat kisah lama ini. Memang lama kot..tgk betapa cikgu-cikgu aku ambik tau pasal kisah aku dan mr.arjuna..ahakss..

Apepon ini kisah lama dan tetap menjadi memori dalam ingatan kami berdua..ececehh! Kita hanya mampu merancang kan tp tuhan yg menentukan ini semua...dan kita hanya mampu berusaha dan berdoa supaya Tuhan beri apa yang kita hajati.Usah lah di risaukan. Bak kata orang lama, Kalau ada jodoh tak kemana kan..ini serba sedikit kisah aku dan dia. Dan ini hanyalah catatan ringkas menandakan aku rindu zaman dulu-dulu.



Sekian.

Wednesday, 6 July 2011

Friday, 1 July 2011

Part 1 ~dugaan~



Kalaulah ini dugaan yg aku patut terima, aku redha.
cuma,
berikanlah aku kekuatan utk menerima yer.




to be continue....