be my follower


Sunday, 31 July 2011

Melaka Trip 1


Assalamualaikum dan halloo....


I'm back!! dah lame xupdate blog kesayanganku ini.. ada beberapa masalah yg perlu di selesaikan di samping kena posting di luar negeri selama seminggu yang lepas.. hiks, ini lah yang aku nak cerita...


Ok mggu yg lepas, aku dan my team seramai 11 orang kena posting di wad psikiatri, Hospital Melaka selama seminggu . Memang byak la experience aku pasal psikiatri (mental problem) tapi xnak lah cerita panjang pasal patient2 di sana biarlah menjadi rahsia bak kata Dato'siti. (xde kena mengena...huhuhu)


Melaka Trip insyaallah akan di bahagikan kepada 3episod kalo aku rajin nk update la nanti okey. Kalau di kira2 ada lebih kurang 800 gambar yg perlu di review ni. Banyakkan??? (hati berkata2) huhuhu.. Entry first, aku nk cerita pasal makanan. Semua taw kan melaka terkenal dengan asam pedas melaka, laksa nyonya melaka dan yg best sekali ikan bakar dia memg superb!


Sebelum blik ke sini, aku and the geng sempat lagi merasa ke semua makanan yg special di Restoran Terapung Ikan Bakar Umbai , Melaka.






sebelum makan dan menunngu makanan...sambil menonton bola (m'sia lawan singapore)

separuh masa pertama sesi pelahap kelihatan keletihan tp posing still ado!

sangat susah utk duduk dengan sopan bila my stomach getting full.

Ikan Pari Bakar wif sambal kicap very nice. Loike it gilosshh! (Portugis languange..huhuhu). Roughtly, very satisfied wif the food and price in Malacca .Yet, coconut shake area Pantai klebang was awesome rasa macam nak lagi sebab sagat murah..(tetibe cite pasal coconut shake) teehee.


Sebelum balik, pak cik van telah mengofer dri utk bawak kami sekawan utk pergi ke Perigi Hang Tuah walaupon jam hampir menuju ke tgah malam. Baik hati sgguh kan pak cik tue..hikss.

pak cik kata kalo berat jodoh boleh la ambik air tu buat basuh muka..tp kami semua ringan jodoh pak cik..hiks!

Next entry, nant pk pe tjuk yer,huhuhu..sekian!



p/s: plan to, continue tido setelah penat berdating wif arjuna uhukkss..and shoping for fasting month.
selamat menyambut ramadhan al mubarak.











No comments:

Post a Comment