be my follower


Sunday, 4 September 2011

salam syawal


Assalamualaikum dan selamat hari raya..


*kredit google.

Rasanya masih belum terlambat utk mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin kepada semua reader gadisarjuna.blogspot. Sekarang semua orang duk kalut malut nk update blog raya masing2 kan. ehemmm..(membasahkan tekak). Aku bukanlah nak meng'update' blog raya tp lebih kepada utk mengucapkan selamat hari raya kepada semua my blog reader yg xseberapa ni. (tapi, kalo da tulis memg nama yer update pon la kan.huhuhu..)


Raya tahun ni seperti tahun yg sebelumyer di mana ahli keluarga berkumpul beramai2 di pagi raya utk bersalaman memohon kemaafan sambil bersuka ria menikmati juadah setelah sebulan kita berpuasa. Alhamdulilah yg teramat sangat sebab di beri perasaan seronok meraikan 1 syawal walaupon mendapat cuti sedikit dan selepas itu terpaksa posting dan esok kena masuk kelas balik.peace!


Tahun ni aku berkesempatan utk menunaikan solat sunat hari raya dan menziarahi jiran mahupon saudara mara. Itulah yg paling penting sekali selain daripada makan..huhuhu. Bercakap pasal makan tahun ni setiap rumah yg aku pergi ada makanan berat seperti nasi tomato, laksa , soto dan nasi dagang. Memang setiap rumah yg aku pergi aku akan makan semua makanan yg di hidangkan sampaikan aku terlupa nk makan ketupat daun palas.Almaklum lah masa time raya aku tgk ketupat tu sebelah mata jew. Dan sekarang tekak aku terigin nk makan ketupat daun palas dan hati mula rasa menyesal sebab aku tak makn time raya hari tu. Nampak yer tggu raya haji nantilah baru mak aku akan wat lagi..huhuhuhu.


Lastly, selamat hari raya!
Tiada gambar utk di kongsi di sebabkan kemalasan utk blutot gmbar kedalm laptop.
ehehehehe..