be my follower


Tuesday, 16 August 2011

~wordless wednesday~

...Asslamualaikum dan salam ramadhan...



Sale datang lagi..seronok kan kalau time sale kita dapat bershoping sepuas hati.

Monday, 15 August 2011

bulan baik, hari baik bersama orang yang baik-baik.


Psssttt...

weekend saya sangat bahagia dan sungguh lengkap

shoping raya bersama fmly

shoping di bazaar bersama my arjuna

dan
berbuka puasa bersama bakal mertua..

sekian!

Thursday, 11 August 2011

melaka trip 2 & 3!

Assalamualaikum wbt.
Baru nk update pasal melaka trip 2 & 3....(^_^)
Ok hari tu ada tunjuk teaser pasal aku pergi pantai..iaitu Pantai Klebang sambil minum coconut shake yg sangat beshhh!


TRIP 2

me and cikmisie


aku yang sangat mengagumi sunset..hohoho..




the best coconut shake eva!
Actly, dah lama rindukan suasana pantai sebab nk tgk sunset sambil tgkap gambar and finally dapat jugak la walaupon bukan dengan orang tersayang..huhuhu...sedih!





TRIP 3

Sangat lupa daratan bila pergi melaka kalau tidak melawat tempat2 bersejarah bukan??? huhuhu...
so, kami menghabiskan masa seharian di sekitar kota A Famosa, kincir air Hang Tuah, muzium Kapal dan Muzium kemerdekaan. Jum2 layan gambar..








 my hang tuah.










Banyak lagi gmbar tp setakat ini sahaja...Malaka is historical town..dan sangat cntik lagi unik...
sekian!
p/s:Kali ini update sekaligus secara ringkas dan padat...memandangkan mood update yg sangat malas...chills la!

Sunday, 7 August 2011

ramadhan- day seven.


Assalamualaikum and salam ramdhan!

Sedar tak sedar hari ini da cukup seminggu kita menjalankan ibadah puasa dan syukur alhamdulilah semuayer bejalan dengan lancar. Bagi kaum hawa yang sudah di beri "rehat " jangan makan di tempat awam ek nanti xpasal -pasal je kena cekup dengan jabatan agama kan.teehee!

Harini adalah hari terakhir aku menjalani praktikal di hospital dan esok aku da start masuk kelas setelah 2 bulan berhempas pulas bekerja dengan taat di hospital kan..aicehhhh!!. Memandangkan hari ini hari terakhir aku posting so tadi aku merajinkan diri utk membeli belah di pusat beli belah mydin yg terletak 100meter dari hostel aku.hehee.. Dengan berbekal kan rm20 dalm tangan aku pon shopping mengikut kemampuan yang sesuai dengan rm20 la walaupon keinginan yang melampau-lampu tp terpaksa letak kan balik barang tersebut di tempat asal..

Di pendekkan cerita, sampai je ke kaunter pembayaran rm20 yg di pegang dengan kemas dalam tangan telah tercicir sebanyak rm10. Bagaikan kilat yg melintasi, makhluk manusia yg berbaju merah telah mengambil duit tersebut tanpa menoleh belakang. Zappppsss......dan aku yg baru tersedar dalam mimpi bagaikan terjejut dan terkedu. OMG!!

Dalam sedar tak sedar, terdengar akak cashier memberitahu total barang rm16 bla bla... sambil melakukan deep breathing exercise kerana mengalami chest pain sebentar, aku memberitahu utk membatalkan pembelian barang separuh..dan kak cashier yg melihat situasi tersebut cuba memhami situasi aku sambil menggelengkan kepala. Dari jauh aku pandang si kelibat baju merah itu. Dalam hati berkata, "dia tak nmpak ke duit tu duit aku yg jatuh??? oh damn...ni bulan pose cik kak oi....hang tak puasa ke.....blaa..blaa.."

Dalam perjalanan balik, cuba mengigat kan balik pesanan makcik yg beratur di belakang aku yg turut sama tahu situasi itu, 'tak apelah mungkin duit awak hilang rm10 tp orang yg ambik tu nanti duit dia akan hilang rm50' . Hati bagai kan terubat.......

p/s: jangan lah KAU uji aku dengan ujian yg hebat ya allah...rahmatilah aku!

Thursday, 4 August 2011

dugaan part 2.

Assalamualuikum.

Actly, aku tidak berniat meneruskan cerita dugaan part 1 yang pernah aku tulis dalam masa beberapa bulan yang lepas kerana ia mengigatkan aku kembali kepada peristiwa tersebut... Bila dipikir kan blik dan melihat dari segi emosi yang semakin stabil maka malam ni aku meyambung cerita Dugaan part 2 secara roughly. Dugaan yang aku alami masya allah maha hebat pada diri aku. Aku hampir mengalami depression jugak lah bila mengenangkan kecuian yang aku lakukan...

Biasalah setiap masalah ade penyelesaian yer. Aku kini dah kembali seperti normal. Selepas ni jnji tak nak jadi cuai lagi..tak nak ada sikap "tidak apa attitude" lagi.. tapi benda dah jadi jangan lah terlalu menyalahi diri sendiri kan..( cubaan menyedapakan hati..huhuhu)

Kesyukuran yg tidak terhingga buat ayah bonda yg sentiasa memahami kehendak anak yg paling nakal sekali ini..buat my arjuna yg sudi meminjamkan bahu dan sudi mendengar sesalan yang keluar dari bibir ini. Apepon, my parents are the best advisor than you, enche arai! huhuhu.

Sekarang, semua yer kembali kepada normal..alhamdulilah.

Tuesday, 2 August 2011

Teaser - Malacca Trip.

Salam ramadhan!



Teaser je lebih ni..sebab baru review pic.

will be the next episode for Malacca Trip bila gambar dah terkumpul nanti.




p/s: sekarang saya dah rajin update...hooreyy!

Monday, 1 August 2011

Ramadhan day 01.



Asslamualaikum




Selamat berpuasa awak2 semua....

Insya allah ini adalah tahun terakhir aku menyambut ramadan sebagai seorang yang bujang senang mungkin tahun depan aku menyambut ramadan bersama suami yang tersayang pulakkan..(kasi gempaq sikit kan..teehee!). Actly, tahun terakhir aku berpuasa sebgai seorang student nes dan hari ini aku di tugas kan utk posting pada syif petang.



Mungkin di tahun- tahun lepas aku meyambut kedatangan bulan ramadhan berbeza dengan tahun ini. Kalau tahun-tahun lepas mungkin aku sempat bersahur dan berbuka puasa di hari pertama ramadan bersama orang yang tersayang berbeza pada tahun ini aku akan berbuka puasa bersama patient di wad...(cool je kan!) Harap semua yer berjalan dengan lancar dan ini sebagai latihan untuk aku sebelum menenpuh ke alam kerja pada tahun hadapan.Insyaallah.



P/s buat si dia:
  1. bes yer en.arjuna skang dah duk gan fmly means 29 ari akan bersahur dan berbuka bersama fmly yg 1hari lagi bersama aku..teehee!!
  2. Teringat kenangan...Tahun lepas hampir setiap hari awak bawak saya pergi beli juadah berbuka kat bazar kan kadang2 xsempat nak sampai tempat utk makan kita berbuka dalam kete jew kan..